Kontakta oss direkt: 026-25 33 00
Alltid hos Däckakuten: Gratis rådgivning, fria offerter, personlig service

Vi ser till helheten

När du kommer till oss ser vi till att du har all insikt du behöver i hur din bil mår utifrån däcken.
​​​​​​​Vi monterar däck, du kan beställa nya däck från oss, vi balanserar din bil och reparerar även skador på däck. 

Helheten kring varje bil är alltid det viktigaste

​​​​​​​
Om till exempel ett däck går sönder och du behöver ett nytt är det lätt att tro att bilen kommer att gå lika bra som vanligt. Men om det skiljer i slitage mellan däcken kan det få en hel del konsekvenser. När det gäller bilar som är fyrhjulsdrivna är det ytterst viktigt att det inte skiljer mer än två millimeter i mönsterdjup mellan däcken. Om det gör det kan det gå så illa att växellådan förstörs. Växellådorna motarbetar varandra och för att undvika det är det alltid bäst att ha samma på alla däck.
 
Din bil går alltid bäst när det är balanserad och för att vara det behöver däcken må bra och ha samma nivå av slitage.
                                                OBS !! VIKTIGT EFTERDRA ALLTID  DINA HJUL MUTTRAR/BULTAR EFTER CA. 5-10 MIL 



TILLGÅNG TILL DE BÄSTA DÄCKEN PÅ MARKNADEN
VID BESTÄLLNING 1-2 DAGAR LEVERANS

Reparation av däck


Om du har fått punktering på ett däck kan du vända dig till oss. När vi tar av däcket bedömer vi skadan och reparerar om möjligheten finns. Är det så att punkteringen är för långt in på däcket och inte går att laga försöker vi att hitta en lösning tillsammans med dig. Om du bestämmer dig för att beställa ett nytt däck av oss brukar det komma inom två till tre dagar.

Däckvarianter


Vi har däck till alla, oavsett om du är ute efter top of the line-däck i den dyraste klassen eller bara vill ha något enkelt som fungerar fint utan en saftig prislapp. Hos oss hittar du bland annat däck från märkena Nokia, Michelin, Kumho, Roadstone, Greenmax och Triangel. Om du har några funderingar kring däck eller vilka som skulle passa dig är det bara att du kommer in till oss. 

Däckåtervinning

​​​​​​​
Alla våra däck har en återvinningsavgift i sitt pris vilket innebär att när däcket är för slitet för att fortsätta köra på återvinns det av Ragn-Sells. På det sättet blir det ett kretslopp där minimalt med däckmaterial hamnar ute i naturen och stör miljön. 
Vinterdäcks lagen
Dubbdäck får användas under tidsperioden 1 oktober – 15 april samt då det råder vinterväglag.

Mönster djup

Även om dubbdäck har dubbar så gäller samma regler för mönsterdjup för dubbdäcken som för friktionsdäck och året-runt-däck, minsta mönster djup  3mm 
samt att man bör byta däck som är 4-5 år gamla 

Vill du boka tid eller skicka en prisförfrågan?